Vincent van GoghHuis: meubels vol beleving

Voor de permanente tentoonstelling “De wortels van een meester” in het Vincent van GoghHuis in Zundert bedacht Mudware samen met Kinkorn een systeem waarbij meubels dusdanig in textiel verpakt werden dat zij een verlaten huiskamersfeer creëren en, in sommige gevallen, gelijktijdig dienst doen als beelddrager. 

Vincent van GoghHuis

Vanuit kosten- en energiebesparende overwegingen koos Mudware voor een permanent brandveilige stof; impregneren maakt een stof plakkerig en moet bovendien telkens na het wassen opnieuw gebeuren.

Vincent van GoghHuis
Prototype om aan de opdrachtgever voor te leggen. Voor dit eerste idee gebruikte Mudware een kinderstoeltje, met wel al de juiste stof om te kunnen laten zien hoe deze nonchalant valt maar toch “hufterproof” is.

 

Vincent van GoghHuis
Deze ingepakte preekstoel toont een interactieve landkaart met waar Vincent van Gogh zoal is geweest. Bezoekers kunnen een plaats aanklikken, en leren vervolgens wanneer hij daar was en wat hij daar deed. In plaats van de stof uit te knippen en te stikken, laserde Mudware het gat rondom het beeldscherm uit. Aldus wordt rafelen van de stof voorkomen en wordt de strakst mogelijke afwerking bereikt. (Foto: Kees van de Ven Interieur & Tentoonstellingsbouw)

 

Tags: , ,