Tropenmuseum, Body Art: Mudware beweegt mee

Mid 2015 konden liefhebbers van tatoeages, piercings en extremere vormen van lichaamsversiering al hun hart ophalen aan de tentoonstelling Body Art in het Tropenmuseum in Amsterdam, vervolgens konden ook de Zuiderburen zich in het Museum aan de Stroom in Antwerpen een paar maanden lang laten inspireren en intrigeren. Inmiddels is de geruchtmakende tentoonstelling wegens succes weer terug in Amsterdam, tot en met juli 2018. Het meubilair dat Mudware upcyclede, geheel in sfeer van de tentoonstelling, reisde met de collectie mee. 

Tropenmuseum, Body Art

Mogen de in het Tropenmuseum getoonde lichaamsversieringen biologeren en soms zelfs vervreemding oproepen, de banken en stoelen die Mudware voor deze tentoonstelling onder handen nam doen daar niet veel voor onder. Benen, armen, zelfs halve lichamen die uit zittingen steken – de meubilering van Body Art is niet alleen functioneel maar ook decoratief, en net zo zeer een blikvanger als het geëxposeerde zelf.

Mudware ontleedde meerdere tweedehands paspoppen en bevestigde de delen, met nauwgezet pas- en meetwerk, aan de meubels. Om eenheid met het meubelstuk te creëren bekleedden we de ledematen en bank of stoel met dezelfde stof. De aan de buitenkant en met de hand afgewerkte naden geven het object eenzelfde rauw randje als veel van de tentoongestelde lichaamsversieringen.

Tropenmuseum, Body Art

Met onze creatieve en originele oplossingen en uitgekiende en nauwkeurige afwerking hebben wij ook voor Body Art een omgeving geschapen die een harmonie vormt met de tentoongestelde materie en zo de sfeer van de expositie versterkt.

Tags: , , ,