Wilt u een bijzondere collectie met het publiek delen?

Mudware schept de omgeving waarin uw collectie tot haar volste recht komt. Een omgeving die alle zintuigen prikkelt en uw bezoekers een beleving biedt en een ervaring rijker maakt. Maar ook een omgeving die voor u en uw medewerkers eenvoudig, efficiënt en duurzaam in beheer, onderhoud en bediening is.

Waar de ontwerper stopt, gaat Mudware verder

Van ontwerp tot onderhoud, musea-collecties tot leven brengen is Mudware’s missie. Met onze praktische insteek, expertise in zowel ambachtelijk vakmanschap en innovatieve audiovisuele en ICT technieken, én ons gevoel voor detail en esthetiek maken wij van een verzameling losse objecten of  ruwe ontwerpschets een totaalbeleving voor uw bezoekers. Professioneel, servicegericht en persoonlijk betrokken. En achten we dat nodig of wenselijk, dan betrekken we specifieke kennis of kunde uit ons uitgebreide professionele netwerk.

Ook een enkel object is bij Mudware in goede handen

Of het nu gaat om een omvangrijke collectie of een enkel object, Mudware behandelt elk project met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en met zorg op maat. Met gevoel voor de schoonheid en kunstzinnige waarde van elk afzonderlijk item , en met grote precisie in afwerking. Niet alleen van buiten en van voren, maar ook van binnen en aan de achterkant. Gebruiksgemak en duurzaamheid spelen daarbij ook een belangrijke rol: Mudware ontwikkelt producten die zo hufterproof en eenvoudig mogelijk in toepassing en onderhoud zijn. Om te kunnen anticiperen op specifieke wensen van de opdrachtgever en eventuele knelpunten te kunnen ontdekken ontwikkelt Mudware vaak eerst een prototype. En vanzelfsprekend neemt Mudware de veiligheidsrichtlijnen zoals die vanuit de brandweer  in acht. Denk aan brandveiligheidsvoorschriften en dubbele borging van objecten die boven mensen hangen. Esthetische waarde en praktisch nut staan bij Mudware voorop. 

Wie zijn wij?

In 2005 richtte Diane Schouten Mudware op. De eerste jaren spitste Mudware zich toe op de verwerking en ontwikkeling van textielproducten binnen de architectuur, tentoonstellingen en design. Sinds haar oprichting heeft Mudware aldus een vaste clientèle onder kunstenaars, ontwerpers en musea opgebouwd.

In 2016 verwelkomde Mudware Guy als partner. Voor die tijd werkte Guy als productontwikkelaar en projectmanager, eveneens in de wereld van design en exposities.

Beiden worden gedreven door de schoonheid van objecten, en de wens om die, en diens unieke verhalen, naar voren te halen en er ook anderen door te laten inspireren. Met hun professionele focus op musea, Diane’s uitgebreide kennis en ervaring in de textiele mode- en interieurwereld en Guy’s deskundigheid op digitaal/audiovisueel en managementgebied, zijn zij het perfecte team om uw collectie te vertalen in een inspirerende beleving voor anderen.

Opdrachtgevers

Brabants Landschap
Centraal Museum Utrecht
De Museumfabriek
Museum Catharijneconvent
Museum Oud Lunteren
Nationaal Archief
Natuurmuseum Brabant
Nederlands Openluchtmuseum
Nemo
Rijksmuseum van Oudheden
Tropenmuseum
Varia
Vincent van GoghHuis
Werk in uitvoering

Samenwerkingspartners

Blokland Electronic Design
James van Leuven
Kloosterboer Decor
Koppelco
Mark van Helden

Ontwerphaven
Van Hoppe Montage
YiPP