Natuurmuseum Brabant: Jouw Brabant, mijn Brabant

Eind 2017 opende Natuurmuseum Brabant, in Tilburg, een nieuwe zaal: “Jouw Brabant, Mijn Brabant”. Een zaal vol herinneringen aan het landschap van Brabant. Hiertoe nodigde het museum alle Brabanders uit foto’s, filmpjes en verhalen in te sturen. Met beproefde én moderne technieken wordt Brabant ook voor een niet-Brabants publiek tot een onvergetelijke herinnering.

Natuurmuseum Brabant

In Jouw Brabant, Mijn Brabant komen alle aspecten van het landschap aan de beurt, verdeeld over zeven kamers met een eigen thema. Vennen en beken, zand, Brabantse plaatsnamen, vroegere en huidige dieren, bomen, zelfs een typisch Brabants dorpscafé en boottochtje brengen het Brabant van toen én van nu tot leven, ook voor niet-Brabanders. Aldus is “Jouw Brabant, Mijn Brabant” een waar eerbetoon aan de veelzijdige Brabantse natuur.

Mudware verzorgde voor deze tentoonstelling tal van werkzaamheden, uiteenlopend van advisering en levering van hardware tot installatie van geluid en licht, stoffering en belettering. In alle kamers droeg onze brede expertise en kundigheid bij aan een totaalbeleving van Brabant – Brabant als een provincie voor iedereen.

Natuurmuseum Brabant
Doe mee met de pubquiz in Café De Witte Geit, een typisch Brabantse kroeg. De (virtuele!) barman heet je er van harte welkom. Met in de tafels verwerkte knoppen geef je antwoord op vragen over het Brabantse landschap. Mudware bedacht samen met softwareontwikkelaar YIPP welke hardware het beste hun programma tot haar recht laat komen. Wij plaatsten de interactieve knoppen in de tafel, en installeerden de geluidsboxen en beamer. De beamer projecteert niet alleen de barman in actie maar laat ook het virtuele interieur naadloos overlopen in het feitelijke interieur.

 

Locatie/expositie: Natuurmuseum Brabant: Jouw Brabant, mijn Brabant
Jaar/periode: Sinds najaar 2017, permanent
Samenwerkingspartners: YIPP; Kees van de Ven Interieur en Tentoonstellingsbouw; James van Leuven; Karin Colen
Werkzaamheden: Engineering; stofferen; licht, geluid en projectie
Foto’s: Mudware

 

Tags: , , , ,