Museum Oud Lunteren

Lunteren staat algemeen bekend als het geografisch middelpunt van Nederland. Maar in Museum Oud Lunteren ontdek je dat dit Gelderse dorp ook een belangrijke rol in de vaderlandse geschiedenis gespeeld heeft. Gezeten rondom een kampvuur middenin een denkbeeldig bos neemt een verhalenverteller je mee op een reis door de tijd, van de vondsten uit de ijstijd en de handelswegen uit de late middeleeuwen, tot de Celtic fields, notaris van den Ham en het openlucht TBC kuuroord in de 50er jaren. Daaromheen heeft, tussen de bomen van het bos, elk historisch belangrijk thema uit Lunteren en omgeving een afzonderlijk expositiegedeelte. Aldus krijgt de bezoeker via objecten, foto’s en interactieve onderdelen een levendig beeld van de rijke geschiedenis van dit gebied, en wordt hij geprikkeld om deze plekken ook daadwerkelijk te bezoeken.

Museum Oud Lunteren

De tentoonstelling is ontworpen door Kinkorn, Mudware maakte de vertaalslag naar het interieur, hierbij op onderdelen ondersteund door partijen uit haar eigen professionele netwerk. Die vertaalslag omvatte een breed scala van werkzaamheden: van het ophangen van horizondoeken en leggen van beprinte vloerbedekkingen tot vitrine-, maquette- en meubelbouw, en van belettering en printwerk en de installatie van audio en licht tot het up-cyclen van oude meubels tot informatieve en interactieve elementen.

Kortom, met hulp van onze expertise in zowel ambachtelijk vakmanschap als  innovatieve audiovisuele technieken en onze praktische insteek en gevoel voor detail en esthetiek biedt Museum Oud Lunteren een totaalbeleving voor de bezoekers.

Locatie/expositie: Museum Oud Lunteren
Jaar/periode: Permanente tentoonstelling, ingericht eind 2015
Samenwerkingspartners: Kinkorn; Blokland Electronic Design; Koen de Beer Techniek; Mark van Helden
Werkzaamheden: Meubel-, maquette- en vitrinebouw, up-cycling, belettering, object mounting, op hout printen, horizondoek plaatsen, vloerbedekking leggen, show control
Foto’s: Mudware

 

Tags: , , , , , ,