Mudware zet puntjes op de i

Een expositie valt of staat bij haar informatievoorziening. Zonder relevante informatie blijft een expositie al snel een letterlijk weinigzeggende verzameling objecten. Net zo belangrijk is de manier waarop die informatie weergegeven wordt. 

Museum CatharijneconventHet klinkt vanzelfsprekend, maar het is desondanks een aspect van tentoonstellingsbouw dat regelmatig over het hoofd gezien wordt: een gepaste informatieverstrekking. Niet alleen de informatie zelf, ook de wijze waarop deze aangeboden wordt is een niet te miskennen onderdeel van de inrichting van een expositie. Wordt informatie niet helder weergegeven of op een manier die niet strookt met de sfeer en stijl van de tentoonstelling, kan de bezoeker dat als storend ervaren, en zijn of haar beleving van het geëxposeerde negatief beïnvloeden.

Museum CatharijneconventMudware bedenkt manieren om informatie aan te bieden en over te dragen die passen bij de aard van de expositie én bij de doelgroep. Wij bouwen innovatieve informatiedragers maar gebruiken met hetzelfde gemak en plezier traditionele(re) beletteringstechnieken. Voor elke locatie zetten wij de puntjes op de i!

Foto’s boven: in Museum Oud Lunteren verzorgde Mudware op verschillende objecten en met verschillende technieken de belettering.

Vincent van GoghHuisBeleving zit ook in de details.

Natuurmuseum BrabantOf je zit eróp.

Tags: